Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pâine pufoasă și moale, foarte aromată (după o rețetă simplă și ușoară) – Pâine cu usturoi și mozzarella
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță drojdie instant
- 1 linguriță sare
- 80 ml lapte cald
- 30 g unt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru sosul cu usturoi:
- 1 linguriță usturoi pisat
- 1 linguriță maioneză
- 1 linguriță zahăr
- Jumătate lingură ceapă verde tocată
- 1 lingură ou (din oul pentru aluat) – opțional
- 13 g unt la temperatura camerei
- 140 g mozzarella pentru topping
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol mic și omogenizăm cu telul. Punem deoparte cam 1 lingură și punem restul într-un bol mare. Adăugăm zahărul, drojdia și omogenizăm cu telul. Adăugăm făina, sarea, laptele și amestecăm bine. După ce obținem un aluat lipicios, îl transferăm pe suprafața de lucru, adăugăm untul și îl frământăm bine, până obținem un aluat omogen, neted și nelipicios. Punem aluatul astfel obținut pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl lăsăm la dospit la 30 de grade, pentru 1 oră.
Între timp, punem untul, 1 lingură de ou, zahărul și maioneza într-un bol. Adăugăm și ceapa verde, usturoiul și amestecăm bine.
După dospire, apăsăm ușor aluatul pentru a elimina aerul din el, îl crestăm și îl ungem cu amestecul de unt inclusiv pe margini. Punem și mozzarella și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 15 minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!