Pentru aluat:
200 gr făină de migdale
120 gr unt
70 gr zahăr
1 ou
1 praf de copt
Un vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
1 kg de brânză dulce,brâză de vaci
200 gr smântână fermentată
100 gr unt
3 ouă
140 gr zahăr
1 pachet zahăr vanilat
Răzătură de lămâie
Pentru a obține aluatul,frământați bine făina de migdale cu zahărul , untul , oul ,praful de copt ,și praful de sare până obțineți un aluat neted.
Puneți-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Intre timp, restul de unt se bate spumă cu zaharul,zahărul vanilat si ouăle. Amestecați ușor cu o paletă brânza de vaci și smântâna fermentată cu compoziția obținută anterior. Adăugați coaja de lămâie razuită.
Porniți cuptorul la 175 de grade .
Așezați aluatul intr-o forma unsă ,rotundă de copt cu diametrul de 26 cm. Apoi turnați umplutura obținută și dați la cuptor pentru 60 de minute.
Cel mai bine este să o lăsați să stea peste noapte la rece pentru ca făina de migdale sa lase un gust plăcut de nucă.
Această prăjitura este perfectă pentru o dietă lowcarb.
Poftă bună!