Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Mucenici moldovenești pufoși și delicioși, cu miere și nucă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 20 ml esență de vanilie
- 20 g coajă rasă de portocale
- 100 g unt
- 4 ouă
- 300 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat bourbon
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 30 g drojdie
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 300 ml apă
- 150 g zahăr
- 10 g coajă de portocală rasă
- 10 g aromă de vanilie
Ingrediente necesare pentru decor:
- 300 g nucă măcinată coaptă
- 300 g miere de albine
Mod de preparare:
Punem drojdia cu zahărul și puțin lapte într-un bol, și lăsăm câteva minute. Adăugăm ouăle, laptele, zahărul, aromele și dăm deoparte.
Punem făina într-un bol și adăugăm lichidul format mai devreme, frământăm, adăugăm coaja rasă de portocală și untul, frământăm și la final adăugăm uleiul.
Transferăm aluatul într-un bol și lăsăm la crescut.
Tăiem aluatul în 10-12 părți egale, formăm mucenici pe care îi așezăm într-o tavă și îi ungem cu ou, îi coacem la 160 de grade timp de 30 de minute.
Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul și adăugăm aromele. Îi însiropăm fierbinți. După răcire, îi ungem cu miere și apoi presărăm multă nucă măcinată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!