Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle moi și pufoase, bune cu orice umplutură – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte cald
- 200 ml apă caldă
- 2 linguri zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 100 ml ulei
- 1 linguriță sare (8 g)
- 700 g făină
- 50 g unt
Mod de preparare:
Încălzim mai întâi laptele și apa pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde, adăugăm zahărul și drojdia, lăsăm să se odihnească timp de 10 minute.
Între timp, cernem făina folosind o sită, adăugăm sarea și o lăsăm deoparte până când trec cele 10 minute. După ce a trecut acest timp, adăugăm laptele și drojdia și amestecăm.
Adăugați uleiul și frământăm un aluat omogen și neged. Când este gata, faceți o bilă din aluat și acoperiți cu un prosop. Lăsăm să se odihnească timp de 90 de minute într-un loc fără curenți de aer, de exemplu în interiorul cuptorului cu microunde sau într-un dulap.
După timpul de dospire, împărțim aluatul în porții egale. Facem bile, le acoperim cu un prosop curat și le lăsăm deoparte pentru 10 minute.
Luăm prima bilă de aluat și o aplatizăm cu mâinile, adăugând și 1 linguriță de unt moale.
Pliem și rulăm, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Punem pe tava tapetată cu hârtie de copt, acoperim cu prosop și lăsăm la dospit 15 minute. După dospire, facem trei tăieturi diagonale pe suprafața chiflelor, după care le ungem cu ou bătut.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem chiflele timp de 20-25 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!