Rețetă cu imagini, pas cu pas – Mâncărică de cartofi cu ceapă și sos de roșii – Rapidă, gustoasă și sățioasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 50 ml ulei de măsline
- 140 g ceapă galbenă
- 500 g cartofi
- 15 g pătrunjel proaspăt
- 5 g usturoi granulat
- 2 g piper cayenne
- 3 g amestec condimente
- 2 g pudră de chimen
- 5 g sare
- 350 g roșii
Mod de preparare:
Decojește roșiile și pune-le într-un blender. Mărunțește-le până obții o pastă fină.
Curăță și taie cartofii în bucăți. Curăță și toacă ceapa galbenă. Toacă mărunt pătrunjelul.
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa galbenă și călește-o câteva minute. Adaugă cartofii și pătrunjelul. Gătește împreună timp de un minut.
Adaugă pudra de usturoi, piperul cayenne, pudra de chimen, amestecul de condimente, sarea și pasta de roșii. Acoperă și gătește la foc mare.
Când începe să fiarbă, redu focul și gătește, acoperit, timp de 20-25 de minute sau până când cartofii sunt moi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!