Rețetă pas cu pas, cu imagini – Gogoși împletite, pufoase și aromate – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte cald
- 400 g făină albă
- 40 g unt
- 2 linguri zahăr
- 7 g drojdie
- 1 ou
- Ulei vegetal pentru prăjire
- Jumătate lingură sare
- Zahăr pentru presărat
Mod de Preparare:
Într-un bol mare adăugați laptele, drojdia, zahărul, oul, sarea, făina și untul. Folosiți mâinile pentru a amesteca toate ingredientele și frământați aluatul. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute.
Scoateți aluatul din bol, aplatizați-l ușor și împărțiți-l în 12 părți egale. Folosiți mâinile pentru a crea bile rotunde de aluat, întindeți bilele în formă de sul subțire. Împăturiți capetele unul peste altul.
Continuați să împăturiți pentru a forma o gogoașă împletită, acoperiți și lăsați să se odihnească pentru încă 30 de minute.
Încălziți suficient ulei pentru prăjit într-o tigaie de fontă la foc mediu. Adăugați gogoșile și prăjiți până devin aurii. Întoarceți gogoșile și prăjiți partea cealaltă până când devin aurii. Presărați cu zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!