Ingrediente necesare:

  • 300 ml vin
  • 300 ml supă sau apă
  • 4 căpățâni usturoi
  • slănină afumată
  • 2 pulpe de miel (3 kg)
  • amestec de condimente (mentă, salvie, tarhon, vegeta de casă, rozmarin)
  • sare, piper, boia
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Începem prin a spăla pulpele de miel, îndepărtând și excesul de grăsime. Le ștergem apoi cu hârtie absorbantă, le crestăm și introducem slănina și 1 căpățână de usturoi curățat.

Presărăm amestecul de condimente peste carne, presărăm și sare, piper, boia și masăm foarte bine.
Punem carnea în pungi și le dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
După aceea, așezăm pulpele într-o tavă, punem și 3 căpățâni de usturoi întregi, turnăm vinul și supa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la foc mic, timp de 2 ore și jumătate.
Din când în când, stropim friptura cu lichidul din tavă iar dacă este nevoie, mai adăugăm vin sau supă.

Cu 30 de minute înainte ca friptura să fie gata, îndepărtăm folia ca să se poată rumeni frumos.

Să o savurați cu poftă, alături de garnitura sau salata preferată! Poftă bună!