Prăjitură cu mousse de ciocolată – Desert cremos și ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână

Prăjitură cu mousse de ciocolată – Desert cremos și ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru mousse de ciocolată:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 10 g gelatină
  • esență de migdale
  • 150 ml frișcă lichidă
  • miez de nucă

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă.

2. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr, sare, apa și ulei. Adăugăm făina cernută, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm albușurile bătute spumă.

3. Turnăm aluatul pe o tavă tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem 400 ml de frișcă. Adăugăm gelatina hidratată și ciocolat topită pe baie de aburi. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. După ce s-a copt, tăiem blatul în 2 părți egale. Tapetăm o jumătate de blat cu sirop de zahăr ars, adăugăm crema pregătită anterior iar la final acoperim cu blatul rămas.

La final, decorăm cu frișca rămasă și miez de nucă.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitură cu brânză dulce și cacao

Se prepară foarte ușor și toată lumea o adoră – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 linguriță coajă de portocală
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 6 linguri lapte

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 120 g zahăr
  • 3 pliculețe zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • 40 g griș
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sara, zahărul și mixăm până la omogenizare. Treptat, adăugăm câte un gălbenuș, uleiul, laptele, zahărul vanilat, coaja de portocale, pudra de cacao, făina și praful de copt. Amestecăm totul foarte bine.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute.

3. Pentru umplutură, amestecăm brânza cu stafidele. Adăugăm grișul, coaja de lămâie, gălbenușurile și amestecăm bine. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile, adăugăm zahărul, sarea și turnăm spuma obținută peste compoziția de brânză. Amestecăm totul până la omogenizare.

4. Scoatem blatul din cuptor și îl tăiem în jumătate. Pe o parte, așezăm uniform crema și acoperim cu a 2-a jumătate de blat. Coacem încă 35 de miunte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!