Prăjitură cu mousse de ciocolată – Desert cremos și ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 7 linguri zahăr
- 2 linguri apa
- 3 linguri ulei
- 7 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru mousse de ciocolată:
- 500 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 10 g gelatină
- esență de migdale
- 150 ml frișcă lichidă
- miez de nucă
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă.
2. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr, sare, apa și ulei. Adăugăm făina cernută, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm albușurile bătute spumă.
3. Turnăm aluatul pe o tavă tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
4. Cu ajutorul unui mixer, batem 400 ml de frișcă. Adăugăm gelatina hidratată și ciocolat topită pe baie de aburi. Amestecăm bine până la omogenizare.
5. După ce s-a copt, tăiem blatul în 2 părți egale. Tapetăm o jumătate de blat cu sirop de zahăr ars, adăugăm crema pregătită anterior iar la final acoperim cu blatul rămas.
La final, decorăm cu frișca rămasă și miez de nucă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post