Prăjitură cremoasă cu banane și brânză dulce – Desert de casă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 50 buc. biscuiți cu unt
- Un sfert cană unt topit
- 250 g cremă de brânză sau brânză de vaci
- Jumătate cană zahăr pudră
- 400 ml frișcă lichidă
- 3 banane
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 3 căni lapte
- Glazură de caramel din comerț
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă de 22*33 cm și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Mixăm brânza împreună cu zahărul ( sau crema de brânză ) și încorporăm 250 ml frișcă bătută. Întindem crema peste blatul de biscuiți după care punem rondelele de banane peste cremă.
Pregătim budinca din lapte și praful de budincă și întindem peste stratul de banane. Dăm tava la frigider pentru 1 oră.
Întindem 150 ml frișcă bătută peste stratul de budincă și decorăm cu glazura de caramel. Dăm tava la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!