Croissante moi de casă – Croissante dulci sau sărate, fragede și gustoase – Dispar imediat de pe masă…

Perfecte dacă așteptați musafiri…

Ingrediente necesare:

  • 700 g făină
  • 1 pahar chefir
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • lapte călduț (pentru activarea drojdiei)

Pentru umplutură:

  • 1 lingură sare
  • untul preferat

Mod de preparare:

Frământăm ingredientele pentru aluat (activăm drojdia în lapte călduț), lăsăm la dospit apoi întindem și împărțim în 8 părți egale.

Ungem un blat cu unt (amestecat cu sare), punem peste el un alt blat apoi tăiem în 12 sau 16 și rulăm.

Procedăm la fel de încă 3 ori.

Ungem croissantele cu ou și presărăm, după gust, cu cașcaval sau semințe de susan.

Coacem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc frumos…

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!