Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Clătite de casă cu ciocolată și cremă de alune (Nutella) – Rețetă deosebită, tare gustoasă, tare delicioasă…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură ulei
  • 150-200 ml apă carbogazoasă, aproximativ

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g cremă de alune

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 lingură zahăr tos

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem toate ingredientele necesare într-un bol și amestecăm până la omogenizare, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Adăugăm doar un sfert din cantitatea de apă carbogazoasă. Punem aluatul deoparte până pregătim crema și glazura.

Pentru cremă, omogenizăm bine cele două ingredientele după care punem crema la frigider.

Pentru glazură, punem toate ingredientele necesare pe baie de aburi și amestecăm până la omogenizare. Lăsăm glazura să se răcească.

Ne întoarcem la aluat: adăugăm apa carbogazoasă rămasă, omogenizăm și prăjim clătitele așa cum facem de obicei. Le scoatem din tigaie pe o farfurie, suprapunându-le.

Umplem clătitele cu cremă și le decorăm cu glazură. Opțional, putem adăuga și câteva bucăți de vișine pe farfurie, atunci când le servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!