Nu ai cum să dai greș cu o rețetă atât de simplă și atât de bună – Ciorbă de văcuță

Nu ai cum să dai greș cu o rețetă atât de simplă și atât de bună – Ciorbă de văcuță – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 800 g carne de vită
  • 150 g orez
  • 200 g pastă de roșii
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • condimente
  • ulei

Mod de preparare:

1. Într-un vas cu apă, punem carnea la fiert. Dacă este nevoie, îndepărtăm spuma formată cu o spatulă. Fierbem la foc mic, timp de 60 de minute.

2. După ce s-a răcit, tăiem carnea bucățele, pe urmă o punem înapoi în oală.

3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt.

4. Adăugăm pasta de roșii, usturoiul zdrobit și condimentele preferate.

Amestecăm bine și gătim la foc mic 5 minute.

5. Turnăm amestecul obținut în oala cu supă.

Adăugăm orezul, verdeața și amestecăm bine. Fierbem la foc mic 10 minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Supă gustoasă cu perișoare

Rețeta pe care nu vei schimba curând – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.

3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.

6. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.

7. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Să aveți poftă!