Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifteluțe savuroase în crustă crocantă – Chifteluțe suculente din cartofi (cu legume și mozzarella)
Ingrediente necesare:
- 650 g cartofi
- Sare, piper, boia iute (sau fulgi de chili)
- 1 morcov
- 20 g unt
- 1 ceapă
- 100 g mazăre fiartă
- 100 g porumb dulce
- 1 ou
- 3 linguri făină
- 125 g mozzarella
- Pesmet
- 3 linguri boia afumată
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi mici și îi fierbem în apă cu sare timp de 20 de minute. Scurgem apa, transferăm cartofii într-un bol și îi pisăm.
Călim cubulețele de morcovi într-o tigaie cu unt încins. Adăugăm și ceapa tocată mărunt și sare, amestecăm și călim totul împreună până legumele se înmoaie.
Transferăm legumele peste cartofi, adăugăm și mazărea, porumbul, oul, piper, boiaua iute, 3 linguri de făină și omogenizăm foarte bine. Dăm compoziția la frigider pentru 20 de minute.
Amestecăm pesmetul cu boiaua afumată. Formăm chiftelele în palmă, punând la mijloc și câteva bucățele de mozzarella.
Le trecem prin pesmet după care le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!