Recomand aceste chifle ca sandwich-uri, pentru gustările la școală sau la locul de muncă – nu se usucă, nu se sfărâmă și rămân proaspete și moi chiar și 2 zile!
Ingrediente necesare pentru 24 bucăți:
Pentru aluat:
- 1,2 kg făină
- 1 lingură sare
- 50 g drojdie
- 120 g iaurt natural
- 2 linguri mari smântână
- 3 linguri untură
- 1 ou
- 10 ml lapte călduț
Pentru umplutură:
- 150 g salam
- 150 g cârnăciori afumați
- 150 g crenvurști
- 2 ardei galbeni
- 3 capete ceapă roșie
- 150 g cașcaval afumat
- 300 g brânză tare (la alegere)
- 100 g cașcaval gouda
- sare, piper
Pentru tapetat:
- 1 ou bătut
- semințe de in / mac / susan, după gust
Mod de preparare:
Cernem făina, amestecăm cu sare, adăugăm drojdia (activată cu 10 ml de lapte călduț) și restul ingredientelor. Frământăm un aluat neted și moale. Dacă este foarte lipicios, adăugăm făină, iar dacă devine prea tare, adăugăm lapte.
Acoperim pentru 60 minute, timp în care pregătim umplutura.
Radem brânza gouda pe răzătoarea mare, feliem restul ingredientelor în bucăți mici, condimentăm cu sare și piper și amestecăm totul bine.
Rulăm aluatul dospit într-o formă dreptunghiulară (cu grosimea de un deget) și tăiem în 24 bucăți egale.
Întindem ușor aluatul, punem peste 2 linguri de umplutură și învelim ca la papanași. Modelăm cu palma și punem chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungem cu ou bătut și presărăm, după gust, cu semințe de in / mac / susan.
În timp ce se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius, mai lăsăm să se odihnească…
Coacem pentru aproximativ 25 minute.
Așteptăm să se răcească puțin înainte de servire.
Putem varia umplutura după bunul nostru plac…
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Discussion about this post