Cheesecake fără coacere, cu jeleu de fructe – Se prepară din 600g cremă de brânză, 600 g fructe congelate, 150g unt, 400g biscuiți și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 400 g biscuiți măcinați
  • 150 g unt
  • 100 ml suc de portocale

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml smântână dulce
  • 600 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte cald
  • 1 lingură esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru jeleu:

  • 300 g fructe congelate
  • 3 linguri zahăr
  • 100 ml apă
  • 10 g gelatină

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și cu sucul de portocale. Transferăm compoziția într-o tavă de tort cu marginile detașabile și, apăsând cu mâna, formăm un blat uniform.

Amestecăm gelatina cu apa și lăsăm să se umfle după care o adăugăm în smântână și mixăm. Încorporăm și crema de brânză, esența și zahărul pudră. După omogenizare, întindem crema peste blatul din tavă.

Pentru jeleu, punem gelatina în apă și lăsăm să se umfle. Punem fructele într-o oală, împreună cu zahărul. Punem pe foc și amestecăm până obținem un piure gros. Adăugăm gelatina, omogenizăm ș turnăm amestecul fierbinte peste cremă.

Lăsăm să se răcească după care punem tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!