Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec pufos și dulce cu lapte condensat – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 300 g lapte condensat
- 75 g unt
- 90 ml ulei de floarea soarelui
- 3 g coajă de lămâie
- 30 ml suc de lămâie
- 275 g făină
- 10 g praf de copt
Mod de preparare:
Topiți untul într-o cratiță la foc mic. Lăsați să se răcorească.
Spargeți ouăle într-un bol și adăugați laptele condensat. Mixați 2-3 minute. Adăugați untul topit și amestecați bine.
Adăugați uleiul de floarea soarelui și amestecați din nou bine. Adăugați coaja de lămâie și sucul de lămâie. Amestecați bine. Cerneți făina și praful de copt în bol și amestecați până se combină.
Puneți aluatul de chec într-o formă de copt unsă. Puneți checul în cuptorul preîncălzit la 160℃. Coaceți timp de 30-35 de minute, sau până când checul este gata. Fiți atenți la timpul de coacere deoarece fiecare cuptor funcționează diferit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!