Ingrediente necesare:

  • 250 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 3 ouă
  • 375 ml lapte
  • 450 g făină
  • 75 g pudră de cacao
  • 400 g gem de prune
  • 1 lingură esență de rom
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • (stins într-o lingură de oțet)
  • un sfert linguriță sare

Mod de preparare:

Începem prin a tapeta o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt și aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, cernem făina împreună cu pudra de cacao și amestecăm bine.

Într-un alt vas, spargem ouăle, adăugăm sarea și zahărul și mixăm timp de 2-3 minute sau până se albesc. Apoi, mixând continuu, turnăm uleiul în
fir subțire. Punem treptat și gemul, apoi cu mixerul la cea mai mică viteză încorporăm și amestecul de făină alternând cu laptele.

La final, adăugăm esența și bicarbonatul stins.

Transferăm compoziția astfel obținută în tava pregătită și coacem prăjitura timp de 45 de minute, aproximativ, sau până trece testul cu scobitoarea.

Când prăjitura este gata, o lăsăm să se răcească, apoi o pudrăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!