Caserolă cu vinete și mozzarella – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Se prepară din 2 vinete, 3 roșii, 200g mozzarella și…
Ingrediente necesare:
- 2 vinete
- 1 lingură sare
- 3 roșii
- Sare, piper, amestec ierburi italiene
- Ulei de măsline
- Busuioc
- 140 g spanac proaspăt (congelat)
- 4 linguri brânză Ricotta
- 1 cățel usturoi
- 200 g mozzarella
- Parmezan
- Sos de roșii
Mod de preparare:
Tăiem vinetele felii și le punem în apă cu 1 lingură de sare pentru 10 minute. Tăiem roșiile rondele și le condimentăm cu sare, piper și ierburi.
Stropim o tavă cu ulei de măsline și așezăm feliile de vinete pe ea. Le condimentăm cu busuioc, le stropim cu ulei de măsline și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Punem spanacul tocat într-un bol. Adăugăm brânza Ricotta, usturoiul zdrobit, ierburi italiene și amestecăm bine.
Ungem un vas termorezistent cu ulei de măsline. Punem un strat de vinete peste care punem jumătate din amestecul de spanac. Peste spanac punem rondele de roșii și cubulețele de mozzarella.
Acoperim cu felii de vinete pe care le ungem cu sos de roșii și le stropim cu un pic de ulei de măsline. Întindem amestecul rămas de spanac, punem deasupra rondele de roșii și bucățele de mozzarella și acoperim cu felii de vinete. Peste vinete punem sos de roșii și un pic de ulei de măsline. Presărăm parmezan deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!