Rețetă absolut savuroasă – Pentru prânz sau pentru cină – Cartofi în straturi la cuptor, cu conopidă, usturoi și carne tocată
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- Jumătate conopidă
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă roșie
- 250 ml smântână de gătit
- 4 căței usturoi
- 2 ouă
- Unt
- Sare
- Mix condimente grill
Mod de preparare:
Fierbem conopida în apă cu sare.
Amestecăm smântâna cu usturoiul pisat, ouăle și sare.
Călim ceapa într-o tigaie, adăugăm carnea, condimentele și amestecăm. Călim totul împreună până carnea își schimbă culoarea.
Curățăm cartofii și îi tăiem în felii cât mai subțiri. Punem rondelele de cartofi într-o tavă.
Peste stratul de cartofi punem un strat de carne. Peste carne turnăm din amestecul de smântână. Punem încă un strat de cartofi, conopida tocată mărunt, smântână și repetăm straturile până se termină ingredientele.
Ultimul strat va fi cel de cartofi. Scuturăm bine tava, acoperim cu folie de aluminiu. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până cartofii se înmoaie, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm la cuptor până se rumenesc frumos.
La final, ungem cu un pic de unt și mai lăsăm câteva minute la cuptor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!