Pandișpan pufos și moale – Rețetă simplă, din 4 ouă, zahăr, făină și zahăr vanilat
Ingrediente necesare:
- 1 cană zahăr tos
- 1 cană făină
- 4 ouă
- Jumătate plic zahăr vanilat
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Mixăm spumă tare albușurile, încorporând treptat și zahărul tos și cel vanilat. Când obținem o spumă tare și lucioasă, încorporăm pe rând câte un gălbenuș.
Cernem făina și o încorporăm cu mare grijă în compoziția de albușuri, folosind o spatulă.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. Transferăm compoziția în tavă și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 20-25 minute.
Notă: în timpul coacerii, nu deschidem ușa cuptorului.
După coacere, scoatem tava din cuptor și scoatem blatul din tavă cu mare grijă după care îl lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.