Plăcinte la tigaie cu brânză sărată – Aveți nevoie de 2 ouă, 400g făină, 280g chefir, 320g brânză și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 280 g chefir
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 25 g ulei
- 400 g ulei
- 10 g praf de copt
- 320 g brânză mozzarella
- 1 ou
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Spargem 1 ou într-un bol. adăugăm chefirul, zahărul, sarea, uleiul și omogenizăm bine. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm aluatul până începe să se omogenizeze un pic după care îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină.
Frământăm până obținem un aluat omogen și neted după care împachetăm aluatul în folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească timp de 15 minute.
Între timp, dăm brânza prin răzătoarea mare, adăugăm oul, sare și piper și amestecăm bine.
După 15 minute, împărțim aluatul în 4 părți egale din care formăm 4 bile. Întindem prima bilă în formă rotundă, punem un sfert din umplutură la mijloc și tragem marginile aluatul peste umplutură. Formăm o bilă pe care o aplatizăm cu grijă. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Coacem plăcintele pe o tigaie încinsă, sub capac și la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!