Rețetă cu imagini, pas cu pas – Turte de casă mici și gustoase – Turte rapide și savuroase, făcute la tigaie – Rețetă simplă și ușoară
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 1 lingură drojdie instant
- 300 ml lapte cald
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm drojdia și amestecăm bine. Adăugăm și laptele cald, uleiul și sarea și frământăm un aluat omogen, neted și moale.
Ungem cu ulei un alt bol și transferăm aluatul în el. Ungem și aluatul cu un pic de ulei, acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la loc cald pentru 1 oră.
După dospire transferăm aluatul pe suprafața de lucru, îl frământăm un pic și îl întindem la o grosime de 1 cm. Decupăm turtițele cu o formă rotundă sau cu un pahar.
Prăjim turtițele pe o tigaie uscată și încinsă, timp de 5-7 minute pe fiecare parte, sub capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!