Blat pufos de tort cu cacao – Rețetă simplă, din 5 ouă, 5 linguri făină, 5 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr tos
- 5 linguri făină
- 5 linguri apă caldă
- 5 linguri ulei
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă tare, încorporând și zahărul treptat, până obținem o spumă lucioasă. Încorporăm pe rând gălbenușurile, mixând până la omogenizare după fiecare, la viteză mică.
Încorporăm și apa și uleiul. Cu o spatulă, încorporăm făina amestecată cu pudra de cacao.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și setăm imediat cuptorul la 180 de grade.
Coacem blatul timp de 25-30 de minute. Verificăm dacă este gata cu o scobitoare.
După coacere, scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcorească un pic și îl răsturnăm din tavă. Lăsăm să se răcească complet, îndepărtăm hârtia de copt.