Timp de preparare: 15-20 minute
Nr. de porții: 4
Ingrediente
- 500 gr faina
- 330 ml apa calduta
- 25 gr drojdie proaspata sau 7 gr drojdie uscata
- 5-10 gr sare
Preparare
Făina se cerne și se amestecă cu sarea. Drojdia se dizolvă în apa călduță și se pune direct peste făină. Se frământă un aluat puțin lipicios.
Se ia un bol curat, se unge cu puțin ulei, se pune aluatul, se acoperă cu folie și se lasă 30 minute la dospit sau până își dublează volumul.
Aluatul se pune pe masa de lucru cu puțin ulei. Se aplatizează puțin și se împarte în 4.
Fiecare bucată se ia în parte și se formează un un fel de ruladă.
A doua etapă. Se ia fiecare bucată se aplatizează puțin și se rulează strâns. Se pun în forma speciala de baghete sau se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la dospit 30 minute.
Între timp, pregătim cuptorul. Se dă drumul la 250 grade. Se pune o craticioară goală aptă la cuptor. Când s-a încălzit bine, se adaugă o cană de apă, aveți grijă să nu vă ardeți de la aburi.
Baghetele se crestează înainte de a fi băgate la cuptor și se presară puțină făină.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 250 grade pentru 15-20 minute.
Un miros ca la brutărie. Un miez pufos și o coaja crocantă. Un deliciu!
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres