Ingrediente necesare pentru 2 borcane de câte 750 ml:
- 1 lingură cu vârf sare pentru murături
- 1 kg ardei iuți
- 500 ml oțet 9%
- 500 ml apă
Mod de preparare:
- Spălăm bine ardeii, în mai multe ape reci. Le scurtăm codițele și îi punem într-o strecurătoare.
- Punem apa într-un vas. Adăugăm sarea și oțetul și punem pe foc. Fierbem până sarea se dizolvă complet.
- Transferăm ardeii bine scurși într-o oală încăpătoare și turnăm saramura fierbinte peste ei. Acoperim oala cu capac și lăsăm ardeii în saramura până a doua zi, amestecându-i de câteva ori.
- A doua zi, așezăm ardeii în borcane. Deasupra ardeilor fixăm câte două bețe din lemn, ca aceștia să rămână sub saramură. Punem borcanele pe o tavă metalică.
- Înfierbântăm saramura și o turnăm în borcane, acoperind complet ardeii. Închidem borcanele cu capace, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet. Ulterior, depozităm borcanele în cămară.
Notă: după gust, putem adăuga în saramură și piper boabe, ienibahar, frunze de dafin, boabe de muștar.
Savurați cu poftă! Poftă bună!