Ardei iute gustos, marinat cu oțet și miere – Ardei iute pentru iarnă

Ingrediente necesare:

  • Ardei iute
  • 4-5 linguri miere
  • Usturoi
  • 500 ml oțet 9%
  • 500 ml oțet de mere

Mod de preparare:

Notă: este foarte important să purtăm mănuși atunci când lucrăm cu ardei iute!

Ardeii drepți se pot marina întregi, iar pe cei curbați îi tăiem în rondele. Așezăm ardeii în borcane: cei drepți verticali iar pe cei curbați tăiați în rondele îi putem separa pe cei roșii de cei verzi și-i putem așeza frumos în straturi în borcane.

Amestecăm oțetul de mere cu cel simplu și cu mierea, până la omogenizare.

În fiecare borcan punem 1-2 căței de usturoi tăiați în feliuțe subțiri, turnăm marinada până la marginile borcanelor după care le închidem etanș.

Notă: ardeii nu au nevoie de rece, așadar se pot păstra forte bine și mult timp chiar și la temperatura camerei. După ce ați consumat ardeii, marinada se poate folosi la garnisirea salatelor sau a preparatelor din carne.

Savurați cu poftă! Poftă bună!