Ingrediente:
- 100 g ciocolată de menaj
- 6 ouă
- 300 g biscuiți
- puțină sare
Mod de preparare:
1. Pentru începuți, rupem ciocolata bucățele și o topim pe baie de aburi.
2. Într-un bol separat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Gălbenușurile se amestecă cu zahăru. Compoziția rezultată se pune la încălzit pe baie de aburi. Se amestecă până la omogenizare și până își schimbă culoarea.
3. Luam gălbenușurile de pe foc și le amestecăm cu ciocolata topită. Treptat, adăugăm albușurile bătute. Amestecăm cu grijă într-o singură direcție, de jos în sus.
4. Într-o tavă (vas yena) se așează uniform un strat de biscuiți. Se tapetează cu 4-5 linguri din crema pregătită anterior, iar pe deasupra se adaugă un alt strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. La final, decorăm cu pudră de cacao sau ciocolată. Se ține la frigider 3 ore înainte de serviere.
Poftă bună!
Discussion about this post