Timp de pregătire: 90 minute
Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Folosim o tavă de 20×25 cm
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 13 linguri zahăr
- 10 ml ulei
- 10 ml lapte
- 13 linguri făină
- 1 pliculeț praf de copt
- 2 linguri cacao (fără zahăr adăugat)
- 1 lingură lapte
Cremă:
- 50 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 pachet zahăr vanilat
- 200 g fulgi de cocos
Decor:
- 100 g ciocolată
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Batem ouăle spumă împreună cu zahărul, apoi adăugăm uleiul și laptele. Punem și făina amestecată cu praful de copt…
Împărțim în două: amestecăm separat o parte cu 2 linguri de cacao și o lingură de lapte. Într-o tavă tapetată cu unt și făină, coacem primul blat în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, doar până se întărește un pic (nu coacem de tot blatul).
Amestecăm bine făina cu laptele (să nu rămână cocoloașe), apoi fierbem câteva minute, până se îngroașă un pic. Adăugăm și fulgii de cocos.
Când blatul s-a rumenit puțin, scoatem din cuptor și întindem peste blat crema de cocos. Întindem apoi restul aluatului de blat și băgăm înapoi în cuptor. Prăjitura este gata după ce capătă o frumoasă culoare maronie… Topim ciocolata și uleiul pe baie de aburi (bain-marie) și turnăm peste desert…
Se poate felia cu un cuțit încălzit, după ce se răcește suficient…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post