Timp de pregătire:
45 minute
Cantitate: 6 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 ou
- 25 g drojdie activată cu 20 ml lapte călduț
- 2 linguri zahăr
- un pic de sare
- 100 g unt topit
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci (nu foarte grasă)
- stafide (opțional)
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1-2 linguri de smântână (dacă brânza e puțin mai uscată)
- 1 gălbenuș de ou
Pentru uns:1 ou bătut
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus pentru aluat, realizăm un aluat dospit ca oricare altul, apoi acoperim și lăsăm o oră să crească.
Amestecăm ingredientele pentru umplutură.
După ce a trecut o oră și aluatul a crescut în volum, întindem pe o suprafață presărată cu făină, apoi tăiem în pătrățele și punem pe fiecare câte o linguriță din umplutură…
Adunăm la mijloc cele patru colțuri, strângem și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt.
Ungem brânzoaicele cu ou și le punem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 15-20 minute.
După ce s-au răcit un pic, presărăm cu zahăr pudră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post