Brânzoaice ungurești – Rețetă deosebită, din Ardeal

Timp de pregătire:
45 minute

Cantitate: 6 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

500 g făină
1 ou
25 g drojdie  activată cu 20 ml lapte călduț
2 linguri zahăr
un pic de sare
100 g unt topit

Pentru umplutură:

250 g brânză de vaci (nu foarte grasă)
stafide (opțional)
2 pliculețe zahăr vanilat
coaja rasă de la 1 lămâie
1-2 linguri de smântână (dacă brânza e puțin mai uscată)
1 gălbenuș de ou

Pentru uns:1 ou bătut

Mod de preparare:

Din ingredientele de mai sus pentru aluat, realizăm un aluat dospit ca oricare altul, apoi acoperim și lăsăm o oră să crească.

Amestecăm ingredientele pentru umplutură.

După ce a trecut o oră și aluatul a crescut în volum, întindem pe o suprafață presărată cu făină, apoi tăiem în pătrățele și punem pe fiecare câte o linguriță din umplutură…

Adunăm la mijloc cele patru colțuri, strângem și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt.

Ungem brânzoaicele cu ou și le punem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 15-20 minute.

După ce s-au răcit un pic, presărăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!