kiloRețete
joi, mai 8, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă foarte ușoară și cu adevărat gustoasă – Zarzavat la borcan, pentru iarnă – Rețetă de mare folos pentru orice gospodină

Rețetă foarte ușoară și cu adevărat gustoasă – Zarzavat la borcan, pentru iarnă – Rețetă de mare folos pentru orice gospodină

Nu trece an fara sa-mi pregatesc cateva borcane de zarzavat pentru iarna. Zarzavatul de casa, pregatit dupa reteta de mai jos, da un gust foarte bun mancarii. Poate fi adaugat in supe sau ciorbe…

Ingrediente pentru zarzavat:

  • 1 kg morcov decojit, 1 kg ceapa decojita
  • 1 kg ardei gras, 1 kg rosii, o legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar, 1 kg sare

Cum se prepara zarzavatul?

In primul rand, pregatim borcanele si capacele in care urmeaza sa punem zarzavatul. Sterilizam borcanele in cuptor, iar capacele intr-o oala cu apa clocotita.

Acum putem pregati legumele si verdeata. Curatam morcovii si-i dam prin razatoare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul gras il curatam de samburi si il taiem in cubulete mici.

Tocam marunt mararul si patrunjelul proaspat. Transferam toate legumele si ierburile tocate intr-un vas mare, incapator.

Taiem rosiile in bucati si le dam printr-un blender sau printr-o masina de tocat carne. Adaugam sare peste rosii si amestecam foarte bine.

Adaugam piureul de rosii sarat in vasul cu legume tocate. Amestecam totul foarte bine. Transferam apoi zarzavatul in borcane sterile. Apasam bine cu o lingura cand punem zarzvatul in borcane, pentru a-l indesa.

Acoperim borcanele cu capace sterile. Infiletam bine capacele. Depozitam borcanele cu zarzavat intr-un loc rece, in frigider sau in pivnita.

Daca facem o mancare in care avem de gand sa  adaugam zarzavat, nu punem sare inainte. Sarea o adaugam abia dupa ce am pus zarzavatul, astfel nu riscam sa facem o mancare sarata.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Conopidă murată la borcan, pentru iarnă – Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta

Conopidă murată la borcan, pentru iarnă - Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitura Ecler, fără coacere – Cea mai fină și cea mai delicioasă prăjitură de tip ecler
Fără categorie

Prăjitura Ecler, fără coacere – Cea mai fină și cea mai delicioasă prăjitură de tip ecler

Caserolă cu vinete și mozzarella – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Se prepară din 2 vinete, 3 roșii, 200g mozzarella și…
Fără categorie

Caserolă cu vinete și mozzarella – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Se prepară din 2 vinete, 3 roșii, 200g mozzarella și…

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată albă și mascarpone – Nici nu vă putem descrie gustul
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată albă și mascarpone – Nici nu vă putem descrie gustul

Plăcintă cu mere, ca la bunica acasă – Gustul dulce din copilărie nu se uită niciodată
Fără categorie

Plăcintă cu mere, ca la bunica acasă – Gustul dulce din copilărie nu se uită niciodată

Pufoase, aromate și rumene – Turte cu Brânză Cottage, la tigaie
Fără categorie

Pufoase, aromate și rumene – Turte cu Brânză Cottage, la tigaie

Pastramă de Porc Afumată 🍖 🥩 Cum se face Pastrama 🎥 Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin
Fără categorie

Pastramă de Porc Afumată 🍖 🥩 Cum se face Pastrama 🎥 Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate