kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă foarte ușoară și cu adevărat gustoasă – Zarzavat la borcan, pentru iarnă – Rețetă de mare folos pentru orice gospodină

Rețetă foarte ușoară și cu adevărat gustoasă – Zarzavat la borcan, pentru iarnă – Rețetă de mare folos pentru orice gospodină

Nu trece an fara sa-mi pregatesc cateva borcane de zarzavat pentru iarna. Zarzavatul de casa, pregatit dupa reteta de mai jos, da un gust foarte bun mancarii. Poate fi adaugat in supe sau ciorbe…

Ingrediente pentru zarzavat:

  • 1 kg morcov decojit, 1 kg ceapa decojita
  • 1 kg ardei gras, 1 kg rosii, o legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar, 1 kg sare

Cum se prepara zarzavatul?

In primul rand, pregatim borcanele si capacele in care urmeaza sa punem zarzavatul. Sterilizam borcanele in cuptor, iar capacele intr-o oala cu apa clocotita.

Acum putem pregati legumele si verdeata. Curatam morcovii si-i dam prin razatoare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul gras il curatam de samburi si il taiem in cubulete mici.

Tocam marunt mararul si patrunjelul proaspat. Transferam toate legumele si ierburile tocate intr-un vas mare, incapator.

Taiem rosiile in bucati si le dam printr-un blender sau printr-o masina de tocat carne. Adaugam sare peste rosii si amestecam foarte bine.

Adaugam piureul de rosii sarat in vasul cu legume tocate. Amestecam totul foarte bine. Transferam apoi zarzavatul in borcane sterile. Apasam bine cu o lingura cand punem zarzvatul in borcane, pentru a-l indesa.

Acoperim borcanele cu capace sterile. Infiletam bine capacele. Depozitam borcanele cu zarzavat intr-un loc rece, in frigider sau in pivnita.

Daca facem o mancare in care avem de gand sa  adaugam zarzavat, nu punem sare inainte. Sarea o adaugam abia dupa ce am pus zarzavatul, astfel nu riscam sa facem o mancare sarata.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Conopidă murată la borcan, pentru iarnă – Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta

Conopidă murată la borcan, pentru iarnă - Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Varză murată pentru iarnă – Cum se pune varza la murat – Rețetă deosebită, marca Șef Paul Constantin
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Cum se pune varza la murat – Rețetă deosebită, marca Șef Paul Constantin

Prăjitură de casă cu gem de mere și aluat răzuit – Gustul copilăriei nu se uită niciodată
Fără categorie

Prăjitură de casă cu gem de mere și aluat răzuit – Gustul copilăriei nu se uită niciodată

Prăjitura Cappuccino – M-am decis, această prăjitură este preferata mea, din toate câte există
Dulciuri și prăjituri

Prăjitura Cappuccino – M-am decis, această prăjitură este preferata mea, din toate câte există

Prăjitura Zebra – Rețetă rapidă, fără coacere
Fără categorie

Prăjitura Zebra – Rețetă rapidă, fără coacere

Negresă de casă cu glazură de ciocolată – Negresă pufoasă și delicioasă, glazurată
Aperitive

Negresă de casă cu glazură de ciocolată – Negresă pufoasă și delicioasă, glazurată

Desert fin din făină de porumb – Se prepară din 225g făină de porumb, 100g unt, 2 ouă, 100g zahăr, 200 ml chefir și…
Fără categorie

Desert fin din făină de porumb – Se prepară din 225g făină de porumb, 100g unt, 2 ouă, 100g zahăr, 200 ml chefir și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate