Fasolea alba imi place sub orice forma, fie ca este fierbinte sau rece. O propar destul de des si chiar o pun la borcane pentru iarna. Folosesc o reteta usoara, primita cu ceva timp in urma de la cumnata mea. Iti recomand sa o incerci si tu!

Ingrediente:

  • 1 kg fasole alba
  • 5-6 rosii mici, 1 ceapa
  • 2 linguri de sare (sau dupa gust), 1 lingura coriandru
  • 4-5 boabe piper negru, 3-4 frunze de dafin
  • 5-6 catei de usturoi

Mod de preparare:

Pentru inceput punem fasolea la fiert. Daca nu avem fasole alba, putem folosi si colorata. Lasam fasolea pe foc, pana fierbe complet, apoi o luam de pe aragaz. Decojim rosiile si ceapa si le dam printr-o masina de tocat carne, apoi le adaugam in vasul cu fasole.

Punem iarasi fasolea pe aragaz, la foc mic, si o gatim timp de 40 de minute, amestecand constant. Adaugam apoi sare, coriandru, boabe de piper, frunze de dafin si usturoi zdrobit. Mai lasam vasul cu fasole pe foc inca 5 minute.

Putem servi fasolea imediat. De asemenea, putem pune fasolea in borcane pentru iarna. Turnam fasolea in borcane de 0.5l. Acoperim borcanele cu capace si le sterilizam timp de 30 de minute. Le lasam apoi sa se raceasca complet, dupa care le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Aceasta reteta este atat de simpla, incat poate fi preparata de oricine. Nu trebuie sa fii o gospodina desavarsita pentru a pune pe masa o mancare delicioasa.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!