kiloRețete
joi, septembrie 21, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețeta corectă – Prăjitură Violeta – Prăjitură de casă cu blat de nucă și cremă de ness

Rețeta corectă – Prăjitură Violeta – Prăjitură de casă cu blat de nucă și cremă de ness

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri de lapte
  • 80 ml ulei
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 2-3 lingurițe de cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr vanilat
  • 125 g unt
  • 2-3 lingurițe de ness

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 50 ml frișcă lichidă

Ingrediente pentru sirop:

  • o ceșcuță cu apă
  • o ceșcuță cu zahăr
  • o fiolă esență de rom

Cum se prepară?

Luăm albușurile pe care le mixăm spumă alături de zahăr, incorporăm gălbenușurile, iar mai apoi se toarnă uleiul în fir subțire și totul se mixează aproximativ 2-3 minute. Se adaugă treptat nuca, laptele, și se cerne făina amestecată cu praful de copt și cacaoa.

Toată compoziția se amestecă bine cu ajutorul unei spatule până în momentul în care se omogenizează toate ingredientele, iar toată compoziția se toarnă într-o tavă de 25cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Se bagă la copt pentru 20-25 de minute la temperatura de 180C, iar în momentul în care blatul s-a copt trebuie lăsat să se răcească.

Cum se prepară crema? Se ia un bol metalic în care se mixează gălbenușurile cu zahărul până în momentul în care devin cremoase, iar mai apoi așezăm vasul la bain marie.

Crema se fierbe, timp în care amestecăm continuu până de vine groasă, iar mai apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. După ce s-a răcorit, adăugăm treptat în compoziție nessul și untul pe care le mixăm bine, bine până ce crema devine spumoasă și fină și se lasă la răcit. Puteți adăuga și fructe confiate în cremă, dacă doriți!

Cum se prepară glazura?

Luăm frișca pe care o punem la fiert. Când a ajuns în punctul de fierbere, se ia rapid de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucățele alături de unt. Toate acestea se mixează până se topesc și se omogenizează. Glazura călduță se toarnă peste blatul prăjiturii.

Prepararea siropului: Fierbem apa împreună cu zahărul până obținem un sirop gros, iar mai apoi se lasă la răcit și se adaugă romul.

Asamblarea prăjiturii: Se însiropează bine blatul și se adaugă crema nivelând bine. Decorarea prăjiturii se face cu ajutorul glazurii de ciocolată după bunul plac (lăsați-vă imaginația să zburde). Prăjitura se lasă la rece aproximativ 2-3 ore înainte de a fi servită.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi
Rețete

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival
Rețete

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!
Rețete

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă
Rețete

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon
Rețete

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon

Next Post
Rețeta corectă – Prăjitura Doboş – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă

Rețeta corectă - Prăjitura Doboş – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cașcaval de casă gustos și natural, din 2 litri de lapte, 500 g smântână, 6 ouă și 2 linguri de sare
Aperitive

Cașcaval de casă gustos și natural, din 2 litri de lapte, 500 g smântână, 6 ouă și 2 linguri de sare

Tort de casă cu banane și căpșuni – Rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte aromată și foarte delicioasă
Fără categorie

Tort de casă cu banane și căpșuni – Rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte aromată și foarte delicioasă

[Rețetă scrisă și VIDEO] Tobă de casă Tradițională – Cum se face cea mai bună Tobă de casă
Fără categorie

[Rețetă scrisă și VIDEO] Tobă de casă Tradițională – Cum se face cea mai bună Tobă de casă

Rețetă de post – Negresă de post (cu cremă de griș) – Un deliciu – Se prepară din 400g făină, 150 ml ulei, 100g zahăr, 40g pudră de cacao și…
Fără categorie

Rețetă de post – Negresă de post (cu cremă de griș) – Un deliciu – Se prepară din 400g făină, 150 ml ulei, 100g zahăr, 40g pudră de cacao și…

Rețetă simplă și foarte gustoasă – Ciorbă cu ciolan afumat, dreasă cu smântână
Fără categorie

Rețetă simplă și foarte gustoasă – Ciorbă cu ciolan afumat, dreasă cu smântână

Prăjitura Royal – Se prepară din 250g făină, 120g unt, 500g brânză de vaci, 400 ml smântână, 6 ouă și…
Fără categorie

Prăjitura Royal – Se prepară din 250g făină, 120g unt, 500g brânză de vaci, 400 ml smântână, 6 ouă și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate