Este o bunătate, o masă deosebită pe placul tuturor – Pilaf de orez cu pui

Ingrediente:

  • 1 pulpă superioară de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 6 linguri orez
  • sare, ulei, condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm carnea de pui pe urmă o tăiem bucățele și o condimentăm.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim carnea de pui. Adăugăm morcovul dat prin răzătoarea mare.

3. Adăugăm ceapa tăiată mărunt și gătim, pe foc mic, până la omogenizare.

4. Repartizăm amestecul în 3 oale de lut. Adăugăm orezul, apa și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Încearcă și… Chifteluțe din orez, cartofi și legume

Chifteluțele din legume sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne.

Ingrediente:

  • 100 g de orez
  • 150 g de cartofi
  • 300 g de varză
  • 100 g de ceapă
  • 150 g de morcov
  • 70 g de faină
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • Se fierbe orezul și se lasă la răcit.
  • Se decojesc cartofii, morcovii și ceapa și se spălă toate legumele, inclusiv varza.
  • Se dau legumele printr-o mașină de tocat carne (sau printr-un blender) și se adaugă peste orezul fiert. Se amestecă bine toată compoziția.
  • Se adaugă făina și se condimentează cu sare și piper după gust.
  • Se amestecă bine compoziția, se umezesc mâinile și se modelează chifteluțele. Acestea se prăjesc într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.
  • Se prăjesc chifteluțele pe ambele părți, până ce capătă o culoare maro – aurie.
  • Chifteluțe pot fi servite atât calde, cât și reci.

Poftă bună!

Dacă v-au plăcut rețetele, trimiteți-le și prietenilor!