Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Vinete umplute cu piept de pui, cașcaval și ouă – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Vinete la cuptor în vas yena
Ingrediente necesare:
- 4 vinete
- Ulei de măsline
- 200 g cașcaval
- 250 g ricotta
- 1 roșie
- 1 piept de pui fiert
- 2 ouă fierte
- Pătrunjel, busuioc sau coriandru proaspăt
- Sare
- 1 lingură usturoi granulat
Mod de preparare:
Curățăm parțial vinetele, le ungem cu ulei de măsline și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Între timp, amestecăm cașcavalul dat pe răzătoarea mică cu ricotta. Scoatem tava din cuptor, facem o adâncitură în mijlocul fiecărei vinete și le umplem cu jumătate din amestecul de cașcaval și ricotta.
Într-un bol amestecăm cubulețele de roșii cu cubulețele de carne și de ouă. Adăugăm busuiocul, sare, usturoiul și amestecăm din nou.
Transferăm umplutura în vinetele din tavă.
Întindem deasupra amestecul rămas de cașcaval și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. După coacere decorăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!