Rețetă pas cu pas, cu imagini – Caserolă de legume (cu broccoli, cartofi și cașcaval) – Se prepară ușor și o să vă placă mult
Ingrediente necesare:
- 500 g broccoli
- 5-6 cartofi
- Ardei grad roșu
- 170 g porumb
- 150 g cașcaval ras
Ingrediente necesare pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 800 ml lapte
- 1 linguriță sare
- 2 căței usturoi
Mod de preparare:
Tăiem broccoli în bucățele, cartofii în cubulețe și ardeii în fâșii mici. Punem legumele într-un bol, adăugăm porumbul și amestecăm.
Tocăm usturoiul în feliuțe subțiri și le prăjim într-o tigaie cu unt încins. Adăugăm făina, omogenizăm după care încorporăm treptat și laptele. Gătim sosul până se îngroașă, adăugând și sarea.
Ungem cu unt o tavă termorezistentă și punem amestecul de legume în ea. Presărăm cașcaval ras deasupra legumelor și turnăm și sosul în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!