Ingrediente necesare:
- 250 g ceapă
- 500 g vinete
- 200 g ardei roșu
- 400 g roșii cubulețe
- 2 căței mari de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare, piper, boia
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Începem prin a spăla vinetele, îndepărtând codița și decojindu-le parțial.
Le tăiem apoi în cubulețe potrivite, pe care le așezăm într-un bol cu apă rece în care am pus 1 linguriță de sare.
Le lăsăm deoparte pentru cel puțin 30 de minute, apoi le transferăm într-o strecurătoare, le trecem sub jet de apă rece și le lăsăm la scurs.
Decojim apoi ceapa, o spălăm și o tăiem în solzișori. Spălăm și ardeiul, îndepărtăm semințele și cotorul și îl tăiem apoi în fâșii.
Într-o cratiță în care am încins uleiul, călim ceapa până se înmoaie, apoi adăugăm ardeiul și după 1-2 minute adăugăm și cuburile de vinete.
Amestecăm și înăbușim timp de 5-6 minute, apoi adăugăm și cuburile de roșii.
Turnăm și o ceașcă jumătate de apă fierbinte, acoperim parțial cu un capac și fierbem timp de 15-20 de minute sau până legumele se pătrund bine.
Spre sfârșit, condimentăm tocănița cu sare, piper, boia, adăugăm usturoiul pisat și amestecăm.
Mai lăsăm să dea în câteva clocote, apoi oprim focul și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!