kiloRețete
vineri, iunie 20, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă de post – Cornulețe de post în 2 culori – Se prepară din 500g făină, 100 ml ulei, 3 linguri zahăr, 2 linguri pudră de cacao și […]

Rețetă de post – Cornulețe de post în 2 culori – Se prepară din 500g făină, 100 ml ulei, 3 linguri zahăr, 2 linguri pudră de cacao și […]

Cornulețe de post în 2 culori – Rețetă de post – Se prepară din 500g făină, 100 ml ulei, 3 linguri zahăr, 2 linguri pudră de cacao și […]

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao neagră
  • 1 pliculeț drojdie granule
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • Un sfert linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Rahat
  • Gem amestecat cu nuci tocate

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Fulgi de cocos deasupra

Mod de preparare:

Într-un bol, cernem făina și o amestecăm bine cu drojdia. Dacă folosim drojdie proaspătă (25 g) atunci o diluăm cu un pic de apă caldă.

Punem la fiert apa cu zahăr și cu sare. Fierbem până se dizolvă de tot sarea și zahărul, apoi oprim focul și încorporăm uleiul și coaja de lămâie. Lăsăm lichidul la răcit până devine călduț.

În bolul cu făină, facem o adâncitură unde turnăm lichidul. Frământăm cu mână până încorporăm ingredientele, apoi răsturnăm pe suprafața de lucru uns cu ulei. Frământăm timp de 10 minute, apoi împărțim aluatul în două părți egale.

Peste o parte de aluat adăugăm pudra de cacao dizolvată în 3 linguri de apă. Presărăm suprafața de lucru cu un pic de făină și frământăm până se distribuie uniform pudra de cacao.

Lăsăm apoi bucățile de aluat la crescut timp de 90 de minute sau până își dublează volumul inițial. După ce au crescut, împărțim fiecare bucată în 4 și modelăm câte 4 bile de aluat maro și de aluat alb.

Luăm o bilă de aluat maro, o întindem într-o foaie rotundă de 20-22 cm. Întindem apoi un aluat alb și punem peste cel maro și trecem ușor cu sucitorul peste ele, să se lipească.

Tăiem apoi aluatul bicolor în 8 triunghiuri și la baza fiecărui triunghi punem rahat sau gem cu nucă. Procedăm la fel și cu aluatul și umplutura rămasă.

Rulăm cornurile din exterior spre interior, le curbăm un pi și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând o mică distanță între ele.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem cornulețele timp de 25 de minute aproximativ, sau până se rumenesc ușor deasupra.

Sirop: fierbem apa cu zahărul, până acesta se dizolvă de tot, apoi oprim focul, adăugăm esența și lăsăm să se răcească. După ce s-au copt, lăsăm cornulețele să se răcească timp de 5 minute, apoi le trecem prin siropul rece și presărăm deasupra lor fulgii de cocos.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Gogoși pufoase cu măr, stafide și iaurt
Fără categorie

Gogoși pufoase cu măr, stafide și iaurt

Prăjitură pufoasă cu brânză dulce și căpșuni
Fără categorie

Prăjitură pufoasă cu brânză dulce și căpșuni

Înghețată cu piersici, ricotta și lapte condensat – Cremos și răcoritor
Fără categorie

Înghețată cu piersici, ricotta și lapte condensat – Cremos și răcoritor

Desert mozaic fără coacere, cu glazură de ciocolată
Fără categorie

Desert mozaic fără coacere, cu glazură de ciocolată

Desert fără coacere cu lapte, lămâie și scorțișoară – Fină și parfumată
Fără categorie

Desert fără coacere cu lapte, lămâie și scorțișoară – Fină și parfumată

Desert fără coacere cu cremă de căpșuni
Fără categorie

Desert fără coacere cu cremă de căpșuni

Next Post
Rețetă simplă și gustoasă – Cartofi “prăjiți” în cuptor – Aveți nevoie de 600g cartofi, 4 căței usturoi, 2 linguri ulei și condimente

Rețetă simplă și gustoasă - Cartofi "prăjiți" în cuptor - Aveți nevoie de 600g cartofi, 4 căței usturoi, 2 linguri ulei și condimente

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Clătite sărate cu legume și brânză
Fără categorie

Clătite sărate cu legume și brânză

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie – Prăjitură pentru Sărbători – Super pufoasă și aromată, un deliciu!
Fără categorie

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie – Prăjitură pentru Sărbători – Super pufoasă și aromată, un deliciu!

Ruladă cu blat de cacao, ricotta și glazură de ciocolată
Fără categorie

Ruladă cu blat de cacao, ricotta și glazură de ciocolată

Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă de zile mari
Feluri principale

Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă de zile mari

Prăjitură rapidă cu mere – Suculentă și delicioasă, dispare imediat din tavă – Rețetă pentru gospodine grăbite
Fără categorie

Prăjitură rapidă cu mere – Suculentă și delicioasă, dispare imediat din tavă – Rețetă pentru gospodine grăbite

Prăjitura Coca-Cola – Aș mânca o tavă întreagă, este mult prea bună, mult prea gustoasă
Dulciuri și prăjituri

Prăjitura Coca-Cola – Aș mânca o tavă întreagă, este mult prea bună, mult prea gustoasă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate