Rețetă cu imagini, pas cu pas – Paste cu chifteluțe suculente și savuroase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru paste:
- 30 ml ulei de măsline
- 60 g ceapă galbenă
- 75 g ardei roșu
- 40 g ardei galben
- 10 g pătrunjel proaspăt
- 4 g praf de curry
- 2 g piper negru
- 3 g turmeric
- 2 frunze de dafin
- 2 g praf de coriandru
- 3 g pudră de usturoi
- 3 g pudră de ceapă
- 6 g sare
- 250 g paste farfalle
- 15 g sos iute
- 750 ml apă
Ingrediente necesare pentru chifteluțe:
- 300 g carne tocată
- 2,5 g sare
- 3 g pudră de usturoi
- 2 g chimion
- 3 g praf de paprika
- 3 g praf de curry
- 30 g pesmet
Ingrediente necesare pentru sos:
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 60 g ceapă galbenă
- 75 g ardei roșu
- 20 g sos de soia dulce
- 15 g sos iute
- 10 g pătrunjel proaspăt
- 3 g sare
- 3 g pudră de usturoi
- 3 g praf de paprika
- 300 ml apă
- 10 g amidon de porumb
Mod de preparare:
Tăiați ceapa galbenă, ardeiul roșu și jumătate de ardei galben în bucăți. Tocați fin pătrunjelul. Puneți apa (750 ml) la fiert într-o cratiță.
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa galbenă, ardeiul roșu, ardeiul galben și pătrunjelul. Gătiți timp de 4 minute. Adăugați praful de curry, piperul negru, turmericul, frunzele de dafin, praful de coriandru, pudra de usturoi, pudra de ceapă și sarea.
Amestecați bine. Adăugați pastele și sosul iute și amestecați bine. Adăugați apa fiartă și gătiți pastele acoperite timp de aproximativ 12-15 minute. Lăsați să stea jumătate de oră pentru ca aromele să fie absorbite corespunzător.
Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați sarea, pudra de usturoi, chimionul, praful de paprika, praful de curry și pesmetul. Amestecați bine și modelați chifteluțele.
Încălziți puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie la foc mediu. Adăugați chifteluțele și prăjiți-le până sunt gata pe toate părțile, timp de aproximativ 5 minute. Puneți chifteluțele deoparte.
Puneți amidonul de porumb împreună cu apa călduță într-un bol. Amestecați cu un tel până la omogenizare.
Încălziți din nou puțin ulei de floarea soarelui în aceeași tigaie la foc mediu. Adăugați ceapa galbenă și ardeiul roșu. Gătiți timp de 4 minute. Adăugați sosul iute și sosul de soia. Amestecați bine.
Adăugați chifteluțele și pătrunjelul. După 1 minut adăugați sarea, pudra de usturoi, paprika și amestecul de amidon de porumb. Amestecați până sosul se îngroașă.
Serviți pastele împreună cu chifteluțele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!