Ingrediente:
- 12 g drojdie uscată
- 400 ml lapte
- 1 ou
- 350 g semințe de mac
- 100 g ciocolată neagră
- 165 g zahăr
- 200 g unt
- 480 g făină
- 350 g cireșe
- 1-3 linguri cremă de prăjituri
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm 60 ml de lapte. Adăugăm drojdia, 15 grame de zahăr și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 20 de minute.
2. Punem 130 ml de lapte a fiert, pe foc mic. Adăugăm 120 de grame de unt, 1 ou, 80 de grame de zahăr și amestecăm foarte bine.
3. Adăugăm compoziția de lapte cu drojdie și luăm vasul de pe foc. Adăugăm făina cernută, uleiul și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul timp de 90 de minute.
4. Punem restul de lapte la fiert, pe foc mic. Adăugăm semințele de mac, 170 de grame de zahăr și fierbem 20 de minute, După acest interval de timp, luăm vasul de pe foc și strecurăm semințele de mac.
5. Întindem aluatul pregătit anterior într-o foaie subțire. Repartizăm umplutura de mac și formăm o ruladă pe care o tăiem felii. Așezăm bucățile de ruladă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.
Poftă bună!