Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 300 g făină
- 300 g zahăr
- 300 g fulgi de cocos
- 100 g unt
- 200 g cacao
- esență de migdale (o sticluță, opțional)
- fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Amestecăm bine, folosind un mixer, făina, laptele și zahărul.
Amestecăm pe foc aluatul, constant!, până se îngroașă (până când nu mai putem amesteca)… Putem folosi și un mixer.
Adăugăm untul când aluatul este încă fierbinte si omogenizăm bine, apoi adăugăm nuca de cocos. Trebuie să ne asigurăm că nuca de cocos este bine măcinată – în acest fel, vom evita deteriorarea aluatului când începem să îl întindem…
Împărțim aluatul obținut in 2 părți egale. O parte va fi albă, îar în cealaltă adăugăm praful de cacao. Dacă doriți, puteți pune și esență de migdale (pentru gust și culoare)…
Pregătim două foi de hârtie de copt (42*38 cm), punem peste ele aluatul alb și, separat, aluatul cu cacao. Împăturim în două hârtiile de copt și întindem aluaturile la dimensiunea hârtiilor (aproximativ 21*19 cm).
Cu ajutorul hârtiilor de copt, punem blatul alb peste blatul cu cacao și rulăm cu grijă. Presărăm puțin cocos, apoi împachetăm și păstrăm la loc răcoros până a doua zi.
Din această cantitate veți obține 2 rulouri. Nu uitați, se poate servi a doua zi 🙂
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post