- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 120 g untură sau unt
- 300 g cartofi fierți, răzuiți
- 20 g drojdie
- 2 lingurițe zahăr
- 3 linguri lapte
- 1 ou
- 10 g sare
Pentru tapetat:
- jumătate de ou bătut
- puțină boia
Mod de preparare:
Amestecăm bine făina cu untura (sau untul), adăugăm cartofii fierți și răzuiți, oul, drojdia activată în lapte călduț, sarea și frământăm bine bine aluatul…
Lăsăm să se odihnească într-un loc răcoros. La fiecare 15 minute, se pliază aluatul de patru ori. De fiecare dată după ce întindem aluatul, ungem cu amestecul de ou și lapte. A patra oară întindem aluatul (să obținem cam 2 cm în grosime, cu aproximație).
Tăiem cu un pahar pogăcelele, le punem în tavă și le mai lăsăm așa 30 minute…
După acest timp, putem unge cu ou și presăra cu boia. Le băgăm apoi la cuptor, preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 25-30 minute.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Discussion about this post