Ingrediente necesare pentru aluat:
- 290 g făină
- 200 g margarină sau unt
- 3 gălbenușuri de ou
- 10 g praf de copt
- 1 praf de sare
- 130 g zahăr
Pentru umplutură:
- 5 mere dulci-acrișoare
- 50 g zahăr
- 50 g unt
Pentru bezea:
- 150 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 3 albușuri de ou
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: amestecăm făina, sarea și praful de copt. Adăugăm untul moale și amestecăm cu mâna. Punem apoi gălbenușurile, zahărul și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă de tort detașabilă cu hârtie de copt, turnăm aluatul în tavă, modelând și borduri. Presăm cu degetul bordurile.
Umplutura: curățăm merele, îndepărtăm semințele și cotorul, tăiem în bucăți.
Încălzim o tigaie, micșorăm focul și punem untul, zahărul și un praf de sare.
După ce se topesc ingredientele în tigaie, punem câteva bucăți de mere, amestecăm, așteptăm să lase zeamă, apoi punem restul merelor și amestecăm iar. Punem capacul și gătim merele până devin moi în interior și formează o crustă la exterior, amestecând din când în când.
Transferăm merele caramelizate, cu grijă, în tavă și punem deoparte.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Bezeaua: într-un bol, punem albușurile și un praf de sare și începem să batem cu un mixer.
Adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie, amestecând continuu, până obținem o spumă tare.
Întindem uniform bezeaua peste merele caramelizate din tavă.
Băgăm tava la cuptor pentru 20-30 de minute, apoi lăsăm checul să se răcească.
Îndepărtăm inelul tăvii și presărăm checul cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Discussion about this post