Rețetă tradițională românească – Bulz ardelenesc – Rețetă de nota 10 cu felicitări

Timp de preparare: 40 minute

Nr. de porții: 7

Ingrediente

  • 500 gr făină de mălai
  • 1 litru apă
  • 60 gr unt
  • 20 gr sare
  • 500 gr brânză telemea sau brânză de burduf
  • după preferință pentru servire ouă ochiuri smântână sau lapte bătut

Preparare

Punem apa la fiert cu sare într-o oală. Când apa începe să fiarbă, punem făina de mălai în ploaie, amestecând frecvent. Mămăliguța se lasă puțin la răcit.

Secțonăm mămăliga în mai multe bucăți, depinde câte doriți. Eu am făcut 7 bulzi. Se umezesc mâinile și se formează niște bulgări.

Se face câte un orificiu, se pune brânză și puțin unt. Închidem bulgărul și formăm bulzul.

Se pot pune în cuptor la 170 pentru 20-25 minute sau în tigaie gril. Eu am făcut în tigaie.

Am servit cu slănină prăjită, ouă ochiuri și lapte bătut.

Este o bunătate de mâncare. Sper să încercați și voi. Poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres