Tort de ciocolată, moale pufos și foarte cremos – Desert simplu și rapid
Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 1 pahar chefir
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 pahar zahăr
- 50 ml ulei
- 1 pahar făină
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g smântână fermentată 20-30%
- 3 linguri zahăr
Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem chefirul și bicarbonatul într-un bol. Amestecăm bine și lăsăm cele două ingredientele să interacționeze timp de câteva minute.
Separat, spargem ouăle într-un bol adânc. Adăugăm un praf de sare, zahărul și amestecăm cu un tel până la omogenizare. Încorporăm uleiul după care încorporăm și chefirul amestecat cu bicarbonatul. La final, încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă și fără cocoloașe.
Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă pătrată cu latura de 18-20 cm, unsă cu unt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem blatul timp de 35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească un pic, îl scoatem din tavă și îi uniformizăm suprafața. Îl tăiem în 2 părți egale, în direcție longitudinală.
Pentru cremă, amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Punem crema deoparte pentru 15 minute, ca zahărul să se dizolve complet.
Asamblare: pe un platou, umplem blaturile cu jumătate de cremă. Ungem marginile cu crema rămasă și presărăm deasupra torului firimiturile rămase de la uniformizarea blatului.
Acest tort minunat poate fi porționat și servit imediat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!