Ingrediente:
- 1 kg făină
- 800 g unt
- 2 ouă
- 1 linguriță sare
- 2 linguri oțet
- 350 ml apă
Mod de preparare:
1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm untul dat prin răzătoare și amestecăm bine.
2. Într-un bol separat, batem ouăle. Adăugăm oțetul, sarea și apa rece. Amestecăm bine bine, până la omogenizare…
3. Turnăm treptat amestecul obținut în bolul cu făină. Amestecăm bine, cu mâinile, până când obținem un aluat moale și omogen… Frământăm apoi aluatul foietaj.
4. Din aluatul obținut, formăm o bilă mare. Împărțim aluatul în 2 părți egale și le învelim cu folie alimentară. Le lăsăm la frigider timp de 2 ore.
Această rețetă este ideală atât pentru produse dulci, cât și sărate.
Să îl folosiți cu drag! Poftă bună!