Rețetă din bucătăria australiană – Cei mai gustoși cartofi copți gata în 20-25 minute – Fără nicio îndoială cartoful este o legumă gustoasă și sățioasă, iar în casele românilor acesta este frecvent consumat. Prăjiți, fierți, copți, piure – cartofii pot fi pregătiți în diverse moduri și cu siguranță le-ați încercat pe toate…
Dorim să vă prezentăm o metodă de preparare a cartofilor copți inspirată din bucătăria australiană. Este o rețetă simplă și rapidă, ce necesită puține ingrediente și timp scurt de preparare, iar gustul este absolut delicios!
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- rozmarin
- ulei de măsline
- piper negru măcinat
- sare de mare
Mod de preparare:
- Cartofii se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă rece cu un praf de sare. Se lasă la fiert, la foc mediu, până ce aceștia pot fi străpunși, cu ușurință, de furculiță.
- După ce au fiert, se scot cartofii pe un platou și se lasă câteva minute la răcit.
- Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt și unsă generos cu ulei de măsline, se așează cartofii fierți, lăsând puțin spațiu între ei.
- Fiecare cartof se presează cu delicatețe, fără a-i strivi. Ulterior, se unge fiecare cartof cu ulei de măsline și se presară cu sare de mare, piper și rozmarin după gust. Se pot folosi și alte ierburi aromatice, în fucție de preferințe.
- Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 230 grade Celsius, pentru 20 – 25 de minute, până când cartofii capătă o culoare aurie.
Cartofii se servesc calzi și merg de minune cu unt, presărați cu brânză tare rasă sau chiar alături de o salată verde!
Poftă bună!
Discussion about this post