Plăcintă cu cașcaval – Dacă vă plac plăcintele, nu aveți voie să ratați această rețetă

Această plăcintă se prepară foarte simplu și rapid – Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1,5 pahare de făină
  • 1 pahar de smântână
  • 150 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de oțet
  • sare

Mod de preparare:

  • Se bat ouăle, se adaugă smântâna și uleiul și se amestecă bine.
  • Se adaugă făina cernută, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și sare după gust și se frământă ingredientele, până ce se obține un aluat omogen și nelipicios.
  • Aluatul obținut se împarte în 2 părți egale și se întinde fiecare parte în foaie de dimensiunea tăvii în care se va coace plăcinta.
  • Se așează prima foaie de aluat în tava unsă cu ulei, se presară cașcavalul ras și se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
  • Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 50 de minute.

Plăcinta se servește caldă și poate fi mâncată individual, ca o gustare, sau ca parte a unui aperitiv.

Cu siguranță această plăcintă cu cașcaval îi va încânta pe cei dragi!

Poftă bună!

Încearcă și… Plăcintă cu cartofi, șuncă și brânză

Se gătește în tigaie, în mai puțin de 20 minute

Ingrediente necesare:

  • 300 grame cartofi fierți
  • 60 grame făină
  • 30 ml ulei extra virgin de măsline
  • 3-4 felii de șuncă
  • 5-6 felii de brânză
  • puțină sare
  • condimente (rozmarin, oregano, cimbru etc.)

Cum se prepară?

Întâi de toate, fierbeți cartofii. Imediat după fierbere, mărunțiți-i bine folosind o furculiță sau dați-i prin mașina de tocat carne.

Adăugați sare și ulei, amestecați bine și adăugați și condimentele uscate și făina.

Ungeți cu puțin ulei o tigaie și împărțiți compoziția în două părți.

Adăugați jumătate din compoziție în tigaie, formând baza…

Adăugați șunca și feliile de brânză. Deasupra puneți restul de compoziție.

Prăjiți pe ambele părți, la foc mediu, fără capac.

Gătiți plăcinta timp de 10-15 minute pe o parte, apoi pe cealaltă, rotind ca pe o omletă…

Așteptați în jur de 10 minute pentru a se răci suficient, apoi puteți servi.

Să aveți poftă!