Această plăcintă se prepară foarte simplu și rapid – Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1,5 pahare de făină
- 1 pahar de smântână
- 150 g cașcaval
- 3 ouă
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de oțet
- sare
Mod de preparare:
- Se bat ouăle, se adaugă smântâna și uleiul și se amestecă bine.
- Se adaugă făina cernută, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și sare după gust și se frământă ingredientele, până ce se obține un aluat omogen și nelipicios.
- Aluatul obținut se împarte în 2 părți egale și se întinde fiecare parte în foaie de dimensiunea tăvii în care se va coace plăcinta.
- Se așează prima foaie de aluat în tava unsă cu ulei, se presară cașcavalul ras și se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
- Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 50 de minute.
Plăcinta se servește caldă și poate fi mâncată individual, ca o gustare, sau ca parte a unui aperitiv.
Cu siguranță această plăcintă cu cașcaval îi va încânta pe cei dragi!
Poftă bună!
Discussion about this post