Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fină și delicată, cremoasă și aromată – Nimeni nu refuză încă o felie – Cheesecake cu căpșuni (fără coacere, fără ouă)
Ingrediente necesare:
- 100 g biscuiți
- 30 g unt topit
- 200 g cremă de brânză
- 90 g smântână
- 30 g zahăr
- 30 g lapte
- 6 g gelatină
- 80 g piure de căpșuni
- 200 ml smântână de gătit
- 15 g zahăr
Ingrediente necesare pentru piureul de căpșuni:
- 220 g căpșuni
- 30 g zahăr
- 10 g zeamă de lămâie
Ingrediente necesare pentru jeleul de căpșuni:
- 150 g piure de căpșuni
- 35 g apă
- 5 g gelatină
Ingrediente necesare pentru jeleul de lămâie:
- 200 g apă
- 10 g zeamă de lămâie
- 40 g zahăr
- 7 g gelatină
- Căpșuni
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă de 15 cm, tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm.
Punem crema de brânză într-un bol, adăugăm smântâna și omogenizăm. Încorporăm și zahărul.
Amestecăm gelatina cu laptele într-un bol. Punem bolul deasupra unui alt bol cu apă fierbinte și amestecăm până gelatina se dizolvă și se încălzește.
Încorporăm gelatina în amestecul de cremă de brânză.
Pentru piureul de căpșuni, tăiem căpșunile bucățele și le amestecăm cu zahărul și zeama de lămâie. Punem pe foc mediu și amestecăm până dă în clocot.
Transferăm într-un bol și mixăm cu blenderul vertical pentru a obține piureul.
Încorporăm 80 grame de piure de căpșuni în compoziția cu brânză.
Separat, mixăm spumă tare smântâna pentru frișcă împreună cu 15 g zahăr după care încorporăm frișca în compoziția cu brânză și căpșuni.
Turnăm compoziția peste blatul din tavă. Acoperim cu folie și dăm la congelator pentru 1 oră.
Pentru jeleul de căpșuni, amestecăm gelatina cu apa într-un bol. Punem bolul deasupra unui alt bol cu apă fierbinte și amestecăm până gelatina se dizolvă și se încălzește. O încorporăm în piureul de căpșuni rămas (150g) după care turnăm totul peste stratul de brânză din tavă. Dăm tava la frigider pentru 1 oră.
Pentru jeleul de lămâie, amestecăm gelatina cu 100 g apă într-un bol. Separat, amestecăm 100 g apă cu zeama de lămâi și zahărul. Punem pe foc și încălzim fără să lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
Luăm de pe foc, adăugăm gelatina și amestecăm bine.
Tăiem căpșunile în jumătăți, le punem în tavă și turnăm peste ele jeleul de lămâie. Dăm tava la frigider pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!