Rețetă cu imagini, pas cu pas – Plăcintă gustoasă de post, cu legume (la cuptor) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 bucată mică de broccoli
- 1 ceapă
- 1 morcov mediu
- 1 ardei roșu
- 1/2 lingură chimen
- 1/2 lingură paprika
- 3 căței de usturoi
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină de năut
- 240 ml lapte vegetal la alegere
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță praf de copt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri parmezan vegan sau alt tip de brânză la alegere (opțional)
Mod de preparare:
Desfaceți broccoli-ul în bucăți mai mici și dați pe răzătoare. Tăiați ceapa și transferați-o într-o tigaie unsă cu ulei. Prăjiți până devine translucidă.
Curățați și tăiați cuburi morcovul. Transferați cuburile de morcov la ceapa călită. Tăiați în cuburi 1 ardei roșu. Adăugați ardeiul în tigaie.
Condimentați cu 1/2 lingură de chimen și 1/2 lingură de paprika, adăugați și usturoiul tocat mărunt.
Amestecați bine și căliți la foc mediu timp de 10 minute, amestecând frecvent, până când legumele se înmoaie.
Prepararea aluatului:
Într-un bol, combinați 250 g făină de năut, 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță praf de copt. Adăugați 240 ml lapte vegetal și 2 linguri ulei de măsline. Amestecați bine, până la omogenizare.
Odată ce legumele sunt gata, amestecați-le cu broccoli-ul ras. Turnați aluatul peste amestecul de legume și amestecați bine.
Transferați amestecul într-o tavă de copt de 20x30cm, presărați cu 2 linguri de parmezan vegan sau alt tip de brânză la alegere (opțional) și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!