Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Sărățele cu cașcaval – Rețetă ușoară, rapidă, gustoasă și savuroasă – Rețetă de colecție

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 250 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe sare
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • 100 ml smântână
  • 100 g cașcaval ras

Alte ingrediente necesare:

  • Semințe de chimen/ mac
  • Cașcaval ras

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm bicarbonatul, sarea, bucățelele de unt rece și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm și cașcavalul ras, smântâna, gălbenușurile și frământăm un aluat omogen, timp de 3-4 minute aproximativ.

Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem jumătate din aluat într-un dreptunghi de o grosime de 0,5 cm. Tăiem în 2 fâșii lungi de 5-6 cm pe care le ungem cu albuș. Presărăm deasupra semințele alese sau cașcaval și tăiem în bastonașe de 0,5 cm lățime.

Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute aproximativ. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.

Savurați cu poftă! Poftă bună!