Rețetă cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Sărățele cu cașcaval – Rețetă ușoară, rapidă, gustoasă și savuroasă – Rețetă de colecție
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 250 g unt
- 2 gălbenușuri
- 2 lingurițe sare
- 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- 100 ml smântână
- 100 g cașcaval ras
Alte ingrediente necesare:
- Semințe de chimen/ mac
- Cașcaval ras
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm bicarbonatul, sarea, bucățelele de unt rece și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm și cașcavalul ras, smântâna, gălbenușurile și frământăm un aluat omogen, timp de 3-4 minute aproximativ.
Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem jumătate din aluat într-un dreptunghi de o grosime de 0,5 cm. Tăiem în 2 fâșii lungi de 5-6 cm pe care le ungem cu albuș. Presărăm deasupra semințele alese sau cașcaval și tăiem în bastonașe de 0,5 cm lățime.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute aproximativ. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Savurați cu poftă! Poftă bună!